JULEVITA

Hormoonfactor

Als Hormoonfactorcoach leg ik de relatie tussen gezondheidsproblemen en hormonen. Ik kijk vanuit het hormonale systeem naar klachten en geef advies op het gebied van voeding, training en stressbeperking. Veel klachten zijn gerelateerd aan onze hormonen en op te lossen met het veranderen van onze voeding. Denk hierbij onder andere aan darmklachten, energiedips, slechte huid, menstruatieklachten, overgangsklachten, Premenstrueel Syndroom  (PMS) etc.

Stress en emotie

Veel mensen eten door emoties, zoals bijvoorbeeld angst, verdriet, eenzaamheid. Dit geeft kort een plezierig gevoel, maar zodra het besef komt, dat dit niet de manier is om met emotie om te gaan, blijf je vaak zitten met schuldgevoel en zelfverwijten. Eten uit emotie is lastig te veranderen, maar zeker niet onmogelijk. Als je last hebt van stress, maakt het lichaam stresshormonen aan. Hierdoor kan je in een stresssituatie adequaat en snel handelen. De hormoonspiegel blijft te hoog indien de stress te lang aanhoudt. Hierdoor gebeurt het vaak dat men gaat eten en blíjft eten. Bij chronische stress zie je een continue behoefte aan vetten en koolhydraten. Het is belangrijk om de stress-eten-stress cirkel te doorbreken, ik pas hiervoor mijn kennis vanuit de stress-en burnout- en mental coach opleiding toe.

Tot slot: Je doet het zelf!

Wil jij gebruik maken van een programma dat laat zien hoe je gezonde voeding koopt, bereidt, bewaart, zodat jij je optimale gewicht bereikt, meer energie krijgt, klachten vermindert en je immuunsysteem versterkt? Maak dan gebruik van ‘De Kookcoach’. Met de kortingscode ‘julevita’ krijg je 25 euro korting en betaal je geen 75 euro maar 50 euro! Kijk op www.jouwkookcoach.nl.